Korona Virüs Bilgilendirme Komisyonu
07/05/2020 14:29:09 - 07/05/2020 14:29:09 - 13652 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Melkatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Kazım ZENGİN, Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile N95 tipi maske makinesi üretimi çalışmasında görev almaktadır. Arş. Gör. Kazım ZENGİN ilk olarak tasarım ve planlama çalışmalarını tamamlamış ve devamında ekip arkadaşları ile beraber imalat işlemlerine başlamıştır. Bu süreçte 1 ay içerisinde manuel olarak maske üretimini başarılmıştır. Seri imalat hatalarını düzeltme ve geliştirme çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalar Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı METEM’de gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleye destek olmak için bünyesindeki 3 boyutlu yazıcılar ile yarım yüz solunum maskesi (çok kullanımlık maske) üretmektedir. Üniversitemizin 7 adet 3 boyutlu yazıcısının yardımıyla günde 15 maske üretmi yapılmaktadır.

Personelimizin ve Sağlık Kurumlarının maske ihtiyacını karşılamak için Üniversitemiz kurumsal imkanları ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü Terzihanesinde “tek kullanımlık maske” üretmektedir. İlk etapta 5 bin maske üretilmiştir.

 

HABERLER ve ETKİNLİKLER

N95 MASKESİ ÜRETEN MAKİNE GELİŞTİRİLDİ

http://mekatronik.klu.edu.tr/Sayfalar/17004-n95-maskesi-ureten-makine-gelistirildi.klu

ÜNİVERSİTEMİZDE MASKE DAĞITIMI BAŞLADI

http://byhi.klu.edu.tr/Sayfalar/16852-universitemizde-maske-dagitimi-basladi.klu

ÜNİVERSİTEMİZDE, COVİD-19 ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA “TEK KULLANIMLIK MASKE” ÜRETİLMEYE BAŞLANDI

http://byhi.klu.edu.tr/Sayfalar/16816-universitemizde-covid-19-calismalari-kapsaminda-tek-kullanimlik-maske-uretilmeye-baslandi.klu

ÜNİVERSİTEMİZDE COVID-19 ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÇOK KULLANIMLIK MASKE ÜRETİMİ BAŞLADI

http://byhi.klu.edu.tr/Sayfalar/16791-universitemizde-covid-19-calismalari-kapsaminda-cok-kullanimlik-maske-uretimi-basladi.klu

AR-GE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.